Velkomstside

Hvem er vi?
Duedalens historie
Dette skrev avisene
Bildearkiv 1
Bildearkiv 2
Bildearkiv 3
Duedalentreff 2006
Ymse fra kolonitiden
Minner
Minner 2
Etter turen
Etter turen 2
Bokprosjektet
Våre sponsorer
Kontakt oss
Lenker ut

MINE MINNER
Fortalt av Anne Ingunn Longum

Jeg husker ikke hvor mange ganger eller hvilke årstall jeg var der, men det må vel ha vært rundt siste halvdel av 60-tallet. Min søster Gro var også der. Mine tre brødre var på feriekoloni i Årdal. Jeg har også to tanter og en onkel som var på feriekoloni.

Jeg husker godt da vi fikk pakke eller brev hjemmefra. Det var uhyre spennende når posten kom, jeg kan ennå fornemme lukten og gleden da jeg fikk den gråpapirkledde pakken som inneholdt frukt og godterier. Ble nok litt sur da vi som fikk pakke måtte dele noe av innholdet med de som ikke var så heldige at de fikk pakke hjemmefra, men det gikk fort over.

Ellers husker jeg at vi "felte" om kvelden og natta. Ofte var der lyn og torden og vi ble skremt da noen fantasifulle eldre jenter fortalte at det var en dame som "gikk igjen" i huset. Ellers skjedde det at jeg og noen andre stakk av om natta og gikk på nøst i tomatedrivhuset som lå nede ved kaien. Vi ble sendt hjem p.g.a dette.

På kjedelige dager satt vi oppe på Lengteberget og lengtet hjem og sang, noen gråt da vi sang: "Mor, kjære mor kan du høre meg nå" osv.

Fælt var det når de som ikke oppførte seg bra måtte sitte under trappa i et lite lukket rom som straff. Det var det verste som kunne skje.

Ellers hadde vi en alle tiders kokke, som jeg mener å huske at het Anna. Hun hadde et stort fang og alle stimlet rundt henne når hun kom ut på tunet for å skrelle poteter.

En gang kom det en gjeng gutter fra byen opp til oss, de sto utenfor porten. En av dem, jeg husker ennå ansiktet på gutten, kastet en stein i hodet på min søster slik at hun begynte å gråte. Jeg ble veldig sint og såret og syntes så uendelig synd på min lille-søster . Hadde jeg vært større så hadde jeg nok gitt ham en kilevink. Vel, dette var noen få tanker som dukket opp. Håper vi får en fin tur.

NOEN DIPLOMER

Diplom 4

Bjørg for fint oppredd seng -59

Diplom 5

Anne Grethe for fint oppredd seng -59

Diplom

Bjørg for ro og fin oppførselKomiteen for Duedalentreffet

Dette nettstedet er først og fremst opprettet for å samle inn mest mulig stoff om feriekolonistedet Duedalen, de som drev det og de jentene som fikk lov til å oppholde seg der om sommeren.

Men vi har også tenkt oss muligheten av å samle flest mulig av de gjenlevende jentene til et treff for å mimre om dagene vi delte på Fogn.

Den selvoppnevnte komiteen for alle sider vedrørende treffet, nettstedet og bokprosjektet for oss jenter, består av 4 tidligere Duedalenbeboere.

De som er med i komiteen er:

Personlige data : Jeg er oppvokst i Pedersgt og gikk på Johannes skole.Her er jeg! 5 somre fra 1960 til -65 var jeg på ferie i Duedalen.

Jeg er gift med Enok og har 2 barn fra et tidligere ekteskap. Lene på 32 og Rolf på 28. Dessuten har jeg nå en stedatter, Elin, på 21. For ikke å forglemme farmor’s lille gull, Magnus Sebastian på 1 ½ år .

Interesser: Jeg er blitt ganske så bedagelig med årene så jeg har ikke de store hobbyene lenger. Tidligere var det musikkorps, men det har jeg sluttet med.

I sommerhalvåret er jeg ofte ute i hagen og pusler. Gir ro i sjel og sinn. Ellers elsker jeg å reise og oppleve ting.

Ferieminne fra Duedalen: Det er så mangt selv om det meste er gått i glemmeboken. Men det kommer jo mye tilbake etterhvert nå som vi har begynt å prate om dette. En liten detalj jeg husker var en gang da vi var på badestranden fikk vi et digert, saftig, grønt eple til mellemat istedet for de vanlige skivene med brunost. Aldeles fantastisk. Hver gang vi var nede og badet håpet jeg det skulle gjenta seg.

KONTAKTMULIGHETER: Jeg er å treffe på mobiltelefonnummer 908 32 772 eller gjennom epost m-janzon@online.no.

Anne Grethe Jacobsen (f. Emanuelsen)

Personlige data: Jeg vokste opp i Spilderhauggt i Østre bydel Anne Grethe Jacobsen (f. Emanuelsen) og gikk på Johannes skole. I den bydelen var vi så heldige at vi hadde Badedammen hvor vi hadde det kjekt hele sommeren. I Duedalen var jeg 5 ganger og har mange gode minner fra dette. Etter jeg ble voksen jobbet jeg i perioden 1972-1987 hos spesialist i Periodonti på Hinna og etter det var jeg 13 år i Blodbanken. Har nå vært gift med Trygve i 40 år.

Vi har en sønn, Trond som er gift med Lise. De har gitt oss 2 herlige barnebarn, Tim og Lotte.

Interesser: Interessene mine er hage, reiser, turer og rekreasjon på hytta.

Ferieminne fra Duedalen: Et godt feriekoloniminne er når vi gikk tur så fikk jeg komme inn til noen slektninger som hadde hytte langs turveien. Der vanket det alltid noe godt til meg og en bokstavkjeks til de andre jentene. Turene til badevika er også gode minner. Og så fikk jeg jo så mange nye venner hvert år på kolonien.

KONTAKTMULIGHETER: Jeg er å treffe på mobiltelefonnummer 913 40 788 og e-mail: agj@westco.no

Arnhild Nordbø (f. Grostøl)

Personlige data: Jeg er født i Normannsgt., men flyttetArnhild Nordbø (f. Grostøl) senere og gikk på Kampen skole. Jeg var på Duedalen 9 ganger fra 1958 - 1962. Jeg var på begge kull hvert år utenom det siste. I dag er jeg gift Svenn og har tre barn og 6 barnebarn.

Interesser: Jeg er veldig glad i dyr. Mannen min har en Rottweiler, så tur i skog og mark er en selvfølge. Utenom det så liker jeg å lese. Svømme er også noe jeg synes er veldig kjekt. Det er en viktig aktivitet på hytta om sommeren.

Ferieminne fra Duedalen: Mitt verste minne er da min søster Randi måtte reise til byen på sykehus da at hun hovnet voldsomt opp etter et myggstikk.

KONTAKTMULIGHETER: Jeg er å treffe på mobiltelefonnummer 474 07 737 og e-mail: nina@pcmail.no

Bjørg Bolme

Personlige data: Jeg er oppvokst i Arbeidergt og gikk Bjørg Bolme på Johannes skole. I Duedalen var jeg sammen med tante Klara Bolme ”bestyrinnen” fra 1955-1964, begge kull i alle disse årene. Nå jobber jeg som regnskapmedarb/lønn i et firma som heter Wepco A/S ved Dusavikbasen, hvor jeg har vært i 20 år.
Jeg bor nå på Nærbø der jeg har vært samboer med Per i 11 år. Har 2 barn fra tidligere ekteskap, Marita på 37 år og Marthin på 35 år. Jeg er også en stolt mormor til Camilla på 15 år og Andreas på snart 2 år og farmor til Luca på 2 år.

Interesser: For å holde meg i form liker jeg best å gå turer, og ellers litt hagestell om sommeren. Liker også å reise til varmere strøk og på hytta om sommeren.

Ferieminne fra Duedalen: Det var alltid stor stas når vi kom med båten til kaien på Sørvåg, der Runestad sto klar med hest og kjerre og tok imot oss. Inger Lise (som var med sin mor Fru Sivertsen ”kokka”) og jeg fikk sitte bak i kjerra og de voksne oppe i setet. Så bar det av sted opp til fru Runestad som hadde laget i stand god mat til oss i finstua. Dette var en fast rutine i alle år.

KONTAKTMULIGHETER: Jeg er å treffe på mobiltelefonnummer 402 83 619 og på e-mail: bjgb@online.no

Skriv i minneboka Gratis gjestebok Les minneboka

Copyright ©2006 - 2006 Duedalen treff.comAll Rights Reserved. - Designed by Nor Data Design